Otvorený list primátorovi mesta Hlohovec P. Dvoranovi

08.11.2012 16:04

Vážený pán primátor,

opätovne sa na Vás obraciame v záležitosti zámeru spoločnosti Plastic people, s. r. o. na "Dobudovanie areálu odpadového hospodárstva Vlčie hory – Hlohovec".

Dianie na skládke odpadov sa nás všetkých dotýka nielen ako celospoločenský problém nakladania s odpadom, ale najmä ako dotknutých osôb, ktorých obydlia v okrajových častiach mesta Hlohovec sú vzdialené od skládky odpadov vzdušnou čiarou iba 1,8 km a ktorí musia v posledných rokoch opakovane znášať dôsledky havarijných situácií na skládke. Obraciame sa preto na Vás ako na predstaviteľa mesta, v katastri ktorého sa skládka nachádza. Obraciame sa na vás ako na primátora, verejného funkcionára plateného z našich daní a ako na štatutárneho zástupcu občanov mesta Hlohovec, ktorí vás do tejto funkcie slobodne zvolili. 

Vypočuli ste naše názory i postoje k rozširovaniu skládky Vlčie hory, za čo Vám touto cestou úprimne ďakujeme. Zmenili ste svoje stanovisko k rozširovaniu skládky odpadov nebezpečného odpadu (ďalej NO) na negatívne. Prisľúbili ste zabezpečiť verejnú diskusiu s prevádzkovateľom skládky odpadov, ktorá je legislatívne nevyhnutným krokom v rámci schvaľovacieho procesu EIA a ktorá sa doteraz neuskutočnila.

Na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám sme získali mnohé dokumenty tykajúce sa prevádzkovania skládky odpadov Vlčie hory. Z týchto dokumentov, najmä z protokolov Slovenskej inšpekcie životného prostredia o vykonaných kontrolách vyplývajú závažné nedostatky pri prevádzkovaní skládky...

Celý list si prečítajte tu.